Susanne Kujala (s. 1976 Berliinissä) aloitti harmonikansoiton 7-vuotiaana, pianonsoiton 10-vuotiaana ja urkujensoiton 14-vuotiaana. Hän kävi berliiniläistä musiikkilukiota, Carl-Philipp-Emanuel-Bach-Gymnasiumiä vuosina 1992–1996. Hänen opintonsa jatkoivat Berliinin ”Hochschule für Musik Hanns Eislerissa” pääaineinaan harmonikka ja korrepetitio. Muutettuaan Suomeen vuonna 1998 hän opiskeli harmonikansoittoa Marjut Tynkkysen ja Matti Rantasen johdolla sekä urkujensoittoa Folke Forsmanin, Sirkka-Liisa Jussila Gripentrogin, Ville Urposen ja A-tasolla Markku Hietaharjun johdolla Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Kujala valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2006 suoritettuaan molempien aineiden A-tutkinnot erinomaisin arvosanoin. Syksyllä 2013 hän valmistui musiikin tohtoriksi Helsingin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Hänen aiheenaan oli Urut – uuden musiikin instrumenttina. Kirjallisena työnä hän laati ”Käsikirjan uruista säveltäjille”. Vuosina 2014–2016 hän toimi Suomen perinteikkään Organum-seuran puheenjohtajana.

Susanne Kujala soitti ensikonserttinsa vuonna 2007 Finlandia-talon uruilla ja julkaisi seuraavana vuonna debyyttilevynsä ”Organ Triptychon”, joka sisältää Regerin, Lisztin ja V. Kujalan urkuteoksia. Hänet valittiin vuonna 2006 Turun tuomiokirkon ja vuonna 2007 Turun urkujuhlien ”Vuoden nuoreksi urkutaiteilijaki”. Kevään 2009 hän oli Pariisissa Cité Internationale des Artsin stipendiaattina ja opiskeli urkujensoittoa Marie-Louise Langlaisin ja Eric Lebrunin johdolla. Hän työskenteli kirkkomusiikin osaston assistenttina vuosina 2008-2011. Hän opettaa urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2009 lähtien.

Yhteistyö säveltäjien kanssa kuuluu Susanne Kujalan tärkeimpiin taiteellisiin tavoiteisiin. Hän on kantaesittänyt teoksia mm. säveltäjiltä Kalevi Aho, Antti Auvinen, Friedrich Goldmann, Sampo Haapamäki, Maija Hynninen, Sami Klemola, Veli Kujala, Minna Leinonen, Paola Livorsi, Juhani Nuorvala, Uljas Pulkkis, Vesa Valkama, Olli Virtaperko ja Helmut Zapf. Hän on myös kantaesittänyt Joachim W. Schneiderin kaksoiskonserton harmonikalle ja 1/4-sävelaskelharmonikalle yhdessä Veli Kujalan, Lapin kamariorkesterin ja John Storgårdsin kanssa. Tähtitiedettä ja urkutaidetta yhdistävässä konsertissa Kujala kantaesitti vuonna 2012 yhdessä Jousia Ensemblen kanssa Veli Kujalan konserton CybOrgan uruille, infrapunakameraohjatulle eloelektroniikalle ja jousille. 

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) on myöntänyt Kujalalle yksivuotisen työskentelyapurahan lukuvuodelle 1999–2000. Hän sai apurahan Jenny ja Antti Wihurin säätiöltä vuonna 2003, Valtion säveltaidetoimikunnalta vuonna 2011 ja Suomen Kulttuurirahastolta vuonna 2012. Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto myönsi Kujalalle ½-vuotisen työskentelyapurahan vuodelle 2012 ja Valtion säveltaidetoimikunta yksivuotisen taiteilija-apurahan vuodelle 2013.

Kujala oli semifinalisti kansainvälisissä urkukilpailuissa International Max Reger – Olivier Messiaen Competition (Itävalta) vuonna 2003 ja International Jordan Organ Competition (USA) vuonna 2009. Hän on esiintynyt useissa Euroopan maissa ja USA:ssa mm. seuraavilla festivaalilla Nordic Music Days, Nordischer Klang, Lahden urkuviikko, Tampere Biennale, Turun musiikkijuhlat, Helsingin juhlaviikot ja Zepernicker Randspiele.

BIS records -levy-yhtiö julkaisi keväällä 2012 Kalevi Ahon kamarimusiikkia sisältävän CD:n, johon Susanne ja Veli Kujala ovat äänittäneet Ahon sonaatin kahdelle harmonikalle. Elokuussa 2012 Susanne Kujala äänitti Suomen Yleisradiolle Carl Philipp Emanuel Bachin urkusonaatit Tammisaaren kirkon historiallisilla uruilla ja keväällä 2013 Maija Hynnisen ja Juhani Nuorvalan urkuteoksia Paavalinkirkon soittimilla. Maaliskuussa 2014 hän konsertoi ensimmäisen Amsterdamin Muziekgebouw’n mikrotonaalisilla Fokker-uruilla, joilla on 31-säveljärjestelmän mukainen viritys.